Мини Голф Инструкции

Мини Голф Инструкции

 

В серия от статии бих искал да ви запозная с мини голфа като спорт и забавление, както и с техники да подобрите своята игра.

ПРЕДГОВОР

Миниголфът не е просто само игра за забавление през почивните дни, играна от хора на почивка, които искат да се наслаждават на хубавото лятно време. Миниголфът е също така и предизвикателен състезателен спорт

Всяка година Световно първенство или Европейско първенство се организират от Световната Миниголф Федерация.

Най-важният фактор при игра на миниголф не е физическата сила, а уменията да се концентрираш и контролираш разума и емоциите си. Привлекателността на играта е повече в умственото упражнение, отколкото във физическото.

ОБОРУДВАНЕ ЗА ИГРА

ПЪТЕКИ

Състезателен миниголф се играе на 18 пътеки с дължина от 6 до 18 метра и широчина между 0.8 и 1.25 метра

Има три покрития за официални състезателни миниголф пътеки: изкуствена трева, бетон и едърнит. (Едърнитът е втвърден бетон с азбест или микрофибри)

ТОПЧЕТА

Топчетата използвани в състезателния миниголф нямат характерните трапчинки, както е при стандартните топчета за голф. Докътo голфът се играе с едно топче и различни клъбове, то при миниголфът е обратно: играчът използва само един клъб, но топчето което се използва за дадена пътека се избира от десетки възможни.

ПАТЕР/СТИК

Стиковете, използвани в миниголфа са подобни на голф патерите. Специални патери се произвеждат изключително за миниголф, но те не се различават много от “истинския” голф патер. Препоръчително е да започнете направо с висок клас патер

ТЕХНИКА

Едно нещо, за миниголф техниките на игра  трябва да бъде посочено веднага: няма двама играчи с еднаква техника. Играта не изисква много употреба на сила, и затова не е абсолютно задължително да се прилагат теоретично най-ефикасните техники. Всеки играч може да избере метод, с който играе най-добре според собствената си телесна структура и индивидуалност.

ЗАХВАТ

Има три различни основни захвата за избор: бекхенд, форхенд, и  припокриващо захващане. Картинки 1 и 2 по-горе показват захвата, бекхенд, ако ударите се играят в посока на стрелките. Ако ударите се играят в обратна на стрелките посока, тогава това ще бъдат форхенд захвати. Снимка 3 показва припокриващото захващане.

В бекхенд захващането от  картинка 1 е  безпорно най-често използвани от миниголф играчите. Той ви дава строг контрол на патера, и изисква малко движение на горната част на тялото при възпроизвеждане на удара, като мускулите на ръцете си вземат своя дял от физическото усилие на удара.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »
fb favicon2sajt